Home

Manufacturing Performance Days 2025 syventyy tekoälyn mahdollisuuksiin valmistavassa teollisuudessa

Tekoälyllä on valtava potentiaali teollisuudessa. Sen arvioidaan parantavan tuottavuutta jopa 14 %. MPD 2025 -tapahtumassa tekoälyn tarjoamia mahdollisuuksia tarkastellaan käytännönläheisesti ja monipuolisesti, ja yritykset saavat konkreettisia näkökulmia sen hyödyntämiseen.

Manufacturing Performance Days (MPD) on valmistavan teollisuuden kehitystä vauhdittava kansainvälinen huipputapahtuma, joka kokoaa kesäkuussa 2025 Tampereelle yritysten ylimmän johdon, teknologiapäättäjiä, asiantuntijoita sekä teknologia- ja palveluntarjoajia ympäri maailmaa. Tapahtumassa pureudutaan tekoälyyn valmistavassa teollisuudessa teemalla ”Manufacturing in the Age of AI”.

MPD sai alkunsa vuonna 2007 vastauksena tarpeeseen saada valmistavan ja digitalisoituvan teollisuuden liiketoiminta- ja teknologiapäättäjät saman pöydän ääreen keskustelemaan tulevaisuuden mahdollisuuksista.

MPD on monipuolinen ja vaikuttava tapahtuma, joka tarjoaa mahdollisuuden keskustella alan edelläkävijäyritysten johdon kanssa ajankohtaisista teemoista. Tuleva tapahtuma kokoaa lähes 800 asiantuntijaa jakamaan kokemuksia tekoälyä hyödyntävistä ratkaisuista, joiden avulla saavutetaan merkittäviä tuottavuusparannuksia”, sanoo Teknologiateollisuus ry:n toimitusjohtaja Jaakko Hirvola.

Näkökulmia geopolitiikasta ekologisuuteen

Yhdeksännen kerran järjestettävän Manufacturing Performance Days -tapahtuman järjestelytoimikunnan puheenjohtajana jatkaa konepaja-automaatiota toimittavan Oy Fastems Ab:n toimitusjohtaja Mikko Nyman.

Haluamme jäsentää aikamme ilmiöitä sekä tarjota käytännön ratkaisuja, joilla parantaa tuottavuutta ja kilpailukykyä jo tänään. MPD:n ohjelma on suunniteltu siten, että kiireinen yritysjohto voi kuulla ja omaksua uutta tehokkaasti”, Nyman sanoo.

Tekoäly-teemaa käsitellään tapahtumassa viidestä näkökulmasta: Miten tekoäly vaikuttaa valmistavaan teollisuuteen? Miten globaali geopoliittinen tilanne kehittyy? Kuinka työ muuttuu? Miten yhdistää sosiaaliset, ekologiset ja taloudelliset näkökulmat? Miten varautua odottamattomaan? Kaikissa viidessä keskusteluteemassa huomioidaan teknologia, liiketoiminta ja ihmiset, sekä niiden yhteisvaikutus.

Tapahtuma päättäjille

MPD on tapahtumakonseptiltaan ainutlaatuinen, koska se tavoittaa päättäjät kattavasti ja se järjestetään kumppanien yhteistyönä”, sanoo tapahtuman järjestelyistä vastaava Harri Kulmala, DIMECC Oy:n toimitusjohtaja.

Tähän mennessä varmistuneita kumppaneita ovat Fastems, Siemens, Teknologiateollisuus, Tampereen yliopisto, Beckhoff, Top Data Science, Netum, PipeCloud ja DIMECC. Vuoden 2025 tapahtumaa tukevat Tampereen kaupunki, Tampereen kauppakamari, Suomalais-saksalainen kauppakamari ja eurooppalaiset valmistavan teollisuuden yhteistyöverkostot MANUFUTURE, CECIMO ja A.SPIRE.

Vuonna 2023 MPD houkutteli noin 600 kävijää teollisuuden ja teknologian sydämeen Tampereelle.

Manufacturing Performance Days ”Manufacturing in the Age of AI” järjestetään Tampere-talossa 4.–5. kesäkuuta 2025. Lisätietoja: www.mpdays.com. 

LISÄTIETOJA

Harri Kulmala, toimitusjohtaja, DIMECC Oy, +358 40 840 6380, harri.kulmala(at)dimecc.com    

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *