Home

Suomi-paviljonki esittelee kestävän valmistuksen osaamista kansainvälisessä 3D-tulostuksen suurtapahtumassa Saksassa

Suomi-paviljonki esittelee kestävän valmistuksen osaamista 3D-tulostuksen kansainvälisessä suurtapahtumassa Formnext-messuilla. Frankfurtissa marraskuussa järjestettäville messuille paviljongin on koonnut lisäävän valmistuksen käyttöönottoa edistävä FAME-ekosysteemi, joka yhdistää koko 3D-tulostuksen arvoketjun osaajat yhteen laite- ja materiaalivalmistajista suunnitteluun ja testaukseen sekä 3D-tulostusta hyödyntäviin teollisuusyrityksiin. FAME-ekosysteemin lisäksi paviljongissa esittäytyvät VTT sekä biotulostusteknologiaan keskittynyt AM Technologies by Brinter, metalli- ja muovitulostuspalveluntarjoaja Materflow, metallitulostuspalveluntarjoaja Delva sekä suurten kappaleiden 3D-tulostukseen keskittynyt 3DTY-hanke, joka tuo esille suurten kappaleiden osaamista muun muassa messuosastolle 3D-tulostetuilla kalusteilla.  

“Olimme viime vuonna mukana Pohjoismaisessa paviljongissa, ja saimme sitä kautta idean laittaa tänä vuonna pystyyn Suomi-paviljonki. Yhdessä tekemällä saimme paljon enemmän huomiota ja toimintaamme sopii, että olemme yhdessä tekemisen kautta esillä. Pystymme tuomaan Suomen kyvykkyydet paremmin esiin yhdessä”, kertoo ekosysteemijohtaja Eetu Holstein DIMECC Oy:stä. 

Suomi-paviljonki korostaa kestävän valmistamisen osaamista. Messuosastolla esitellään yritysten kuten Wärtsilän ja Valmetin tapausesimerkkejä, joissa vertaillaan 3D-tulostettua ja perinteisesti valmistettua komponenttia hiilidioksidipäästöjen näkökulmasta. 

Monet paviljongin kalusteista on tehty 3D-tulostamalla. Materiaaleina on käytetty suomalaisia kestäviä 3D-tulostusmateriaalivaihtoehtoja. Brightplus yhdistää biopolymeerejä jalostettuihin teollisuuden sivuvirtoihin ja siksi materiaalit ovat lähtökohtaisesti ympäristön kannalta kestävämpiä vaihtoehtoja kuin suurin osa markkinoilla olevista tuotteista. Sulapacin materiaalit valmistetaan kierrätetyistä puukuiduista, jotka on sekoitettu biohajoaviin biopolymeereihin. UPMFormi valmistetaan puhtaista polymeereista ja sertifioidusta sellusta. 

Tekniikan tohtori Sini Metsä-Kortelainen FAME-ekosysteemistä käsittelee kestävän kehityksen merkitystä lisätyssä valmistuksessa yritysten tapausesimerkkien kautta Industry Stage -lavalla, hallissa 11.0. torstaina 21. marraskuuta. 

Messuilla julkistetaan FAMEn tuottama Kestävän lisäävän valmistuksen käsikirja. 

Formnextissä on esillä paljon suomalaisosaamista. Suomi-paviljongin yritysten lisäksi omilla osastoillaan ovat mukana muun muassa 3DFormtech, Minifactory, DeskArtes sekä Select AM. HT Laser ja SSAB tuovat esiin hiilineutraalin teräsjauheen yhteistyötään ja lisäksi monilla messuständeillä on nähtävillä suomalaisten OEM-yritysten tapausesimerkkejä, jotka kertovat suomalaisten osaamisesta. Myös saksalainen EOS tekee materiaali- ja prosessikehitystään Suomessa, ja EOS on laajasti esillä Formnext-messuilla. 

Formnext Frankfurt, marraskuun 19–22, 2024 Suomi-paviljonki halli 11.1, osasto B69 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *